Milloin hyttyskausi alkaa?

Hyttyskausi alkaa keväällä heti ilmojen lämmettyä. Silloin ovat liikkeellä ensimmäiset talvehtineet hyttyset. Talvehtineilta hyttysiltä saammekin yleensä ensimmäiset pistokset.
Samaan aikaan kesän varsinainen hyttyskanta odottaa lammikoissa ja lätäköissä…

Lue lisää »

Mitä sairauksia puutiaiset levittävät Suomessa?

Tavallisimmat sairaudet ovat borreliabakteerin levittämä borrelioosi sekä virussairaus TBE eli puutiaisaivokuume. TBE:lta voi suojautua rokotteella, mutta borrelioosia vastaan ei ole rokotetta.

Miten hyttyset toimivat?

Useimmat hyönteiset, kuten hyttyset löytävät kohteensa hajun perusteella.Hyttystä houkuttavat mm: kehon lämpötila, hiki, hiilidioksidin määrä uloshengityksessä ja ihon rasvaisuus. Jotkut hyönteiset kuten hirvikärpänen löytää kohteensa näön avulla, siksi hyönteiskarkotteet eivät tehoa siihen….

Lue lisää »

Miten hyttyskarkotteet toimivat?

Hyönteiskarkotteet saavat hyönteiset muuttamaan lentoreittiään pois mahdollisesta kohteesta. Useimmat hyönteiskarkotteet toimivat siten, että ne peittävät ihmisen hajun. Hyttyskarkotteiden ei kuitenkaan tarvitse haista voimakkaasti. Free-tuotteissa käytetty nykyaikainen karkoteaine IR3535 on tehokas, tuoksuton karkote. Sitä…

Lue lisää »

Kannattaako lemmikeille käyttää Free-karkotetta

Free-karkotteet on valmistettu ihmisille. Lemmikeille on omia, niille tarkoitettuja tuotteita. Kysy eläinlääkäriltä lisätietoja.

Voinko käyttää FREE-tuotteita yhdessä aurinkovoiteen kanssa?

Free-karkotteita voidaan käyttää yhdessä aurinkovoiteen kanssa. Levitä ensin aurinkovoide iholle ja anna kuivua. Aurinkovoiteen kuivuttua voit lisätä Free-karkotetta iholle.

Säilyykö Free-tuotteiden teho iholla uimisen jälkeen?

Lisää karkotetta tarvittaessa uimisen tai peseytymisen jälkeen. Tuote peseytyy pois iholta vedellä, jolloin teho heikkenee.

Miten IR3535 -tehoaine toimii?

Hyttyset paikantavat kohteensa pääasiassa hajuaistinsa avulla. Ne suunnistavat hengityksen hiilidioksidin, lämmön ja tuoksun perässä. Hyttyset pystyvät havaitsemaan mahdollisen kohteen yli kymmenen metrin päästä. IR3535 sekoittaa hyönteisten hajuaistin ja vaikka hyttynen…

Lue lisää »

Mitä on IR3535 -tehoaine?

IR3535 -tehoainetta käytetään hyttysten, punkkien, paarmojen ja muiden hyönteisten karkottamiseen ihmisten iholta. Tuote on hajuton ja sopii kaiken ikäisille. Tehoaika on käyttöoloista riippuen 4 – 8 tuntia.

Mitä tehoainetta Free-karkotteet sisältävät?

Kaikki Free-karkotteet sisältävät IR3535 -tehoainetta.

Miten säilytän Free-karkotteita?

Säilytä Free -tuotteet huoneenlämmössä, kuivassa tilassa. Kesämökiltä pakkaukset kannattaa tuoda talveksi lämpimään, sillä pakkanen saattaa vaikuttaa tuotteen tehoon. Oikein säilytettyinä tuotteet kestävät vähintään kolme vuotta ja avattuna vähintään vuoden.

Puutiainen eli punkki

Puutiainen tunnetaan paremmin nimellä punkki. Suomessa esiintyy noin 1500 puutiaislajia, mutta ihmisen kannalta tärkeimpiä ovat yleisimmin sairauksia levittävä ixodes ricinus ja taigapunkki eli ixodes persulcatus. Suomessa puutiaisia on aiemmin esiintynyt runsaimmin Ahvenanmaalla ja rannikolla. Nykyään…

Lue lisää »

Hyttyset

Suomessa elää noin 40 hyttyslajia. Yleisimpiä ovat: Metsähyttynen (esiintyy kaikkialla maassamme) Lehtohyttynen (esiintyy Etelä-Suomessa) Jänkähyttynen (esiintyy Pohjois-Suomessa) Tiesitkö? Juhannuksen tienoilla Suomessa lentelee miljardeja hyttysiä. Nuoruusasteen hyttyset elävät seisovassa ja matalassa vedessä. Naaras munii…

Lue lisää »